14 Ekim 2008 Salı

İŞ DÜNYASINDA KADIN: ANGELİNA JOLİE! YAŞASIN!!!

AKP Kadın Kolları iş dünyasında kadının rolünün ele alınacağı uluslararası toplantıya Angelina Jolie'yi de davet etmiş. Kadın Kolları başkanı Fatma Şahin, toplantıya işçi, işveren, dünyada rol modeli olmuş güçlü kadınları bir arada görmek istiyormuş. Angelina Jolie de dünyanın kabul ettiği güçlü bir sanatçıymış, yardımseverliğiyle bütün dünya onu biliyormuş.

Bence de A! K! Partiye bu yakışırdı. AKP her işini uluslararası boyutta değerlendiriyor çünkü.

Kadının iş dünyasına bakmak için elalemin yardımseverine gerek duymak.

Ya sen iş dünyasından, kadından ne anlıyorsun ki, kadının iş dünyasından ne anlayasın?

Gerçi ne anladığını anladık Angelina Jolie'yle.

Dünyayı küresel ekonomik kriz yerden yere vurmuşken bize bir şey olmaz diyorsunuz. Al sana iş dünyasından, ekonomiden ne anladığınız.

Kadınları ikinci sınıf olarak bile görmeyip kara peçelerin, perdelerin arkasına sokmak isteyen bir zihniyeti temsil ediyorsunuz. Al sana kadından ne anladığınız.

Kadının iş dünyasındaki rolünden ne mi anlıyorsunuz?

Çok mu önemli, çok mu merak ediyorsunuz kadını, iş dünyasını.

O zaman gel Anadolu'ya bak.

Tarlada çalışan kadına bak. Çiftçiye vurduğunuz balyozla tarlasında bile çalışamayan kadına bak.

İşverenleri bile işsiz bıraktığınız ekonomi politikası yüzünden evine alnının teriyle iki lokma ekmek parası götürmek isteyen kadının, acımasız işverenler tarafından nasıl taciz edildiğine bak.

Anadolu'ya gelmiyorsan İstanbul'daki ya da nasıl olsa Ankara'dasın oralardaki kayıtlı kayıtsız genelevlerde çalışan, kayıtlı kayıtsız kadınların artış oranlarına bak.

Son çıkardığınız yasayla kadınların emeklilik yaşına bak.

Al sana kadının iş dünyasındaki rolünden ne anladığınız.

Angelina Jolie rol modelmiş, Güler Sabancı başarılıymış.

Şimdi bak bakalım Fatma Şahin, iş dünyasının bu kadar ağır şartlarında Angelina Jolie mi, Güler Sabancı mı yoksa Türk kadını mı daha güçlü ve başarılı.

Bak ama bak. Laf etme öyle bak.

Yok ben artistlere bakarım diyorsan, o zaman sanata, sinemaya, tiyatroya yatırım yap da bizden ne Angelina Jolie ler çıkıyor bir bak. Böylelikle elalemin ertizini! getirmek için ne olduğu belli olmayan yardım kuruluşuna yardım yapmanıza gerek kalmaz.

Ben Güler Sabancı'ya bakarım diyorsan, o zaman soyguna, vurguna, tüketime endeksli ekonomiyi bırak, yatırım yap, sonra da bir bak bakalım ne Güler Sabancılar çıkıyor.

Laf olsun diye artistlerle falan öyle göz boyama. Güler Sabancı'yla milleti kandırma.

Sen icraata bak.

14.10.2008

Hiç yorum yok: